SuperDuperDagen då allt var så himla välplanerat och perfekt.
Ett event planerat av duktiga attvaranågonsfru-Emma, som tycks ha 48 tim på sitt dygn. Gud vad den människan hinner med!
Samling utanför Savoy hotell för bussfärd mot Österlen. Så lyxigt att bara infinna sig
och bli omhändertagen med mat, dryck och underhållning. I tolv timmar! Bloggevent!
Men visst, vi hade fullt ös från början. Theo drog igång sången. Duktig kille det där.
Ganska direkt fick vi överraskande en lunchlåda, Lyxvardag, Johan P och Savoy Grills nya matlådekoncept, med superfräsch mat a lá 2015. Mums!
Trettiofem flaskor halvtorr, flaskjäst cider höll oss sällskap på färden mot Skepparps vingård som ligger vackert belägen vid Ravlunda i närheten av Kivik. Detta var drycken som inledde och avslutade resan. Gott kan jag intyga. Cidern är tillverkad enligt samma metod som champagne.
En cider med fin balans mellan sötma och syra. Tillverkad av ekologiskt odlade äpplen.
Finns i beställningssortimenten här.
” En av de bästa cidersorterna på marknaden, om vi själva får sätta betyg” säger producenten, Bengt Åkesson som tydlingen enbart kallas för Fuffe. En gemytlig man med stor passion som lever sin dröm med båda fötterna i sina odlingsmarker.
Vi blir välkomnade av Fuffe. Gemytet lyser igenom.
Nu med den gudabenådade drycken i riktiga glas där doft och smak kommer till rättvisa.
Några sköna bloggerskor minglar. Ja, ALLA hade fina kameror. En bloggares bästa verktyg. Och jag gick stolt omkring och fotografera med min iPhone 4. Nu vet jag inte riktigt om det är :) eller :( på den men jag har aldrig gillat att använda stora kameror när jag är iväg. Inte hemma heller för den delen. Eller jo, jag börjar längta efter en kamera att klicka dom där superfina bilderna med kort skärpedjup, att få till de där skarpa, kontrastrika bilderna det hade såklart varit grymt. Överraskande nog måste jag säga att jag är förvånad över hur bra bilder det kan bli med iPhone 4, i närbilder och med rätt ljus. Här var det dock lite dunkelt så den förväntade kornigheten är där såklart.
Här är traktorn som i två omgångar tog oss ut till vinrankorna. Med förbundna ögon. Det skyldes på en otäck färd över en å som säkert ingen skulle vilja se. Men det var såklart att det skulle bli ett överraskningsmoment när vi alla var samlade.
Och detta var överraskningen!
Björn Ranelid (vinguden), en vacker vin-ranke-vy OCH målardukar, färg och penslar.
Nu skulle vi 34 bloggare, med denna scen som inspiration, måla en vinetikett till det nya mousserande vinet.
Vinnaren vinner en övernattning för två på Spahotellet The Lodge på Romeleåsen..
Vem vill inte vinna det?
Tada! Mitt bidrag! En glad vingud med blå ögon, gyllene lockar, en vinflaska det slår gnistor om, vinrankor i konstigt perspektiv och så lite höstkänsla på det.
Vann jag? Nänämensan!
Vinnaren blev helt rättvist Liv som gjorde en snabb och vacker vinetikett.
Björn var domare och gjorde bästa valet. Grattis snygga Liw!
Min vinst blev att bli fotograferad när jag blev fotograferad :)
Sen gick vi till äppelodlingen.
Ekologiska och supergoda.
Vinprovning
Sen bar det iväg genom fårhagen tillbaka in i värmen och som sig bör på en vingård blev det nu vinprovning, föredrag och prat om vinerna. Mycket intressant och gott.
Det vita är knastertorrt, inget socker alls i det. Det vita fatjästa är också väldigt torrt men har en rundare smak av ekfaten. Alla håller en hög kvalitet.
Så här skriver systembolaget
Grand Prix Rosé , 2014 (30520)
Ungdomlig, påtagligt frisk smak med inslag av granatäpplen, hallon, körsbär, rabarber och blodgrapefrukt. Serveras vid cirka 8°C som till fisk- och kycklingrätter eller sallader.
Skepparps Grand Prix, Solaris (70309)
Fruktig, påtagligt frisk smak med inslag av päron, krusbär, citron och svartvinbärsblad. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Skepparps Solaris Fatjäst , 2014 (30521)
Ungdomlig, fruktig, påtagligt frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, ananas, färska örter och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller fågel.
Du hittar alla vinerna på systembolaget här!
Info om vinerna på skepparpsvingard.se här!
Trivs inte druvorna där man bor, ja då får man väl plantera dem i Australien då!
Det här drack vi till maten och det blir en beställning på systembolaget kan jag lova. Generöst vin med goda inslag, läs på etiketten ovan!
Bli din egen vinbonde – hyr vinstockar!
Nu är det så att om man vill bli sin egen vinbonde så kan man hyra vinstockar här på Skepparps Vingård och sköta om och följa dem under vinåret. Spännande eller hur? Läs mer om hur det fungerar här!
Sen fortlöpte kvällen med god mat från Savoy Grill, rollspel där det skulle lösas en mordgåta. Vi fick roliga kändisnamn omskrivna med anknytning till mat Jag hette Eddie Murpytt någon hette Maria Montzalami osv. Eftersom jag i min roll skulle gå runt och underhålla med några nerskrivna ganska torra skämt hoppas jag att min rollfigur inte förväxlades med mig själv :)
Vilken härlig, innehållsrik dag det blev, från ankomsten vid bussen till avstigning på samma plats tolv timmar senare. En dag att minnas länge. Tack!
hej! och tack för så himla fint sällskap både på dagen, under paraplyet och på bussen! vilken fin och ambitiös blogg du har! hoppas vi kan ses snart igen! kram
Åh, tack söta Frida, för fina ord. Och tack detsamma för finfint sällskap! Kram på dig! Vi ses säkert snart!